Mire érdemes figyelnünk, ha sürgősségi ellátásra szorulunk?

899
HOZZÁSZÓLÁS:

Az ideális az lenne, ha az orvosokat akkor keresnénk meg, amikor még nincs baj, és okosan választanánk, de az életben ez ritkán van így. Képzeljük el, hogy egy másik városba költözünk, és hirtelen rszivritmus-meres-asszisztens-orvos-szivánk tör az a borzasztó, szagos folyás. Rögtön szeretnénk segítséget kapni, nem két vagy három konzultáció után. Hová forduljunk ilyenkor?

Mit tegyünk sürgős esetekben?

Akár a kórház ügyeletére megyünk, akár egy kollégánk nőgyógyászához, a legnagyobb segítség, ha van velünk egy barát. Mindig megnyugtató, ha valaki belénk karol, amikor rosszul vagyunk. Még inkább így; van ez akkor, ha idegenek vesznek bennünket kezelésbe.

A kísérőnk lehet a barátunk, férjünk, barátnőnk vagy egy unokatestvér, nem a kapcsolat számít, hanem a segítőkészség. Beszélhet helyettünk a kórházi személyzettel, közvetítheti a kezelést érintő döntéseinket. Telefonálhat helyettünk, megvigasztal, ha sírunk, és ő kérheti meg az asszisztenseket, hogy a teszt eredményét ne közöljék hangosan a rendelőben. Röviden a kísérőnk közvetítő lehet akkor, amikor különösen érzékenyek vagyunk.

Ne felejtsük el, hogy ha sürgősségi ellátásban részesülünk, akkor senki sem kötelezhet arra, hogy ugyanaz az orvos kezeljen bennünket azután is. A legtöbb fertőzés egyszeri vagy igen rövid kezeléssel gyógyul. Hasznos, ha ahhoz az orvoshoz megyünk vissza az első kontrollra, aki gyógyított, de ha nem kedveltük meg, keressünk valaki; mást.

A tapasztalat alapján világosabb képünk lesz arról, hogy milyen orvosra vágyunk. Ha már a kezelés alatt új orvost keresünk, akkor is szedjük be az összes gyógyszert, amit felírtak! Ha a gyógyszerszedést megszakítjuk a kúra befejezése előtt, akkor antibiotikum-rezisztens baktériumok fejlődhetnek ki.

899
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]