Hogyan védekezhetünk a fertőzések ellen?

846
HOZZÁSZÓLÁS:

A fertőző betegségek elleni védekezésnek különböző módjai vannak. Mindenkinek elsősorban arra kellene törekednie, hogy szervezetének védekezőrendszere lehetőleg erős és kifogástalan állapotban legyen.

Ezért azok az egészséges emberek, akik nem tartoznak egyik veszélyeztetett csoportba sem, sok fertőző betegség ellen eleve védve vannak, vagyis nemcsak az influenza ellen, hanem a nedves hideg időben gyakran fellépő megfázásos betegségek ellen is, amelyeket vírusok és baktériumok változatos sokasága idéz elő.

A védőoltások fontossága

A betegségek elleni leghatásosabb védelmet azonban mégis az oltások nyújtják. Erre nagyon jó példa a gyermekbénulás.

Ez a szörnyű betegség akkor szorult vissza, amikor az 1960-as években a tömeges oltások keretében egész iskolákat és korosztályokat tettek védetté a betegséggel szemben. Ennek figyelembevételével kíséreljük meg felmérni, hogy milyen veszélynek vagyunk kitéve.

Ne becsüljük alá a veszélyes betegségeket

Néhány fertőző betegségnél nem tanácsos a jó szerencsére hagyatkozni és megvárni, hogy az immunrendszer kellő gyorsasággal reagál-e a fertőzésre. A szervezet elegendő antitesttermelésének kivárásvirus-bakterium-sulyos-fertozesek-05a az ember egészségébe, sőt, esetleg az életébe kerülhet.

Eme betegségek sorába tartozik a diftéria, a gyermekbénulás, a kanyaró, a HIB-fertözés (B típusú Haemophilus influenzáé), valamint a tetanusz, a veszettség, a kolera, a tífusz és a fertőző májgyulladás (a vírusok által okozott hepatitis).

A védőoltások fajtái

A felsorolt és még több más betegségtől az orvos immunizálással tud megvédeni bennünket. Az immunizálás kétféle oltóanyaggal érhető el.

Az egyik, amely más szervezet által előállított kész antitesteket juttat be a szervezetbe (ez az ún. passziv immunizálás), a másik a szervezetet serkenti arra, hogy maga állítson elő antitesteket az adott betegség leküzdésére (ez az ún. aktív immunizálás).

A passzív immunizálásnál a szervezet közreműködésére nincs szűkség, mivel az oltásokkal megkapja a szükséges antitesteket.

846
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]