Amit tudnia kell a hepatitis természetes kezelési módszereiről

805
HOZZÁSZÓLÁS:

A hepatitis B és C vírus okozta fertőzések gyakori okai a krónikus májmegbetegedéseknek. Ahepatittisz orvostudomány ma már kifinomult diagnosztikai eljárásokkal rendelkezik, amelyek pontos felvilágosítást adnak a betegség súlyossági fokáról és lefolyásáról. A hivatalos orvoslás standard terápiái azonban krónikus betegséglefolyásnál gyakran nem hozzák meg a remélt eredményt. A terápia sikere természetgyógyászati módszerekkel fokozható.

Hogyan gyógyítják az orvosok?

A vírus okozta májgyulladások világszerte a leggyakoribb vírusfertőzések közé tartoznak.
A hepatitis B vírussal körülbelül 350 millió, a C típussal  pedig 170 millió ember fertőződött meg. Míg az A vagy B típusú akut májgyulladás az esetek többségében spontán gyógyul, a hepatitis C-gyulladás az esetek több mint felében krónikus lefutású.

Manapság erre egy korán elkezdett, hat hónapos interferonterápia a standard megoldás. Az interferonok olyan gyógyszerek, amelyek meggátolhatják a sejtekben a vírusok szaporodását. 

A krónikus hepatitis B és C esetén az érvényben lévő terápiás javaslat a kombinációs terápia alfa- interferonnal és rivavirinnel, amely szintén vírusszaporodást gátló szer. A terápia jellemzően 24-72 héten keresztül történik. Ez a kezelés inkább tünetinek tekinthető, emellett pedig meglehetősen jelentős mellékhatásokkal terheli meg a szervezetet.

Milyen természetes kezelések alkalmazhatóak?

A hepatitis kiegészítő természetgyógyászati kezelése jól bevált módszereket tartalmaz.
Bár nem helyettesítheti a hivatalos orvoslás terápiáit, a legtöbb – főként krónikus – esetben értékes hozzájárulást jelent a gyógyuláshoz vagy legalább a beteg állapotának stabilizálásához, illetve lényegesen lerövidítheti a kezelés időtartamát. Ezenkívül jóval csekélyebb mellékhatásai vannak, és csökkentheti a kémiai gyógyszerek  mellékhatásainak súlyosságát is. 

Mindeddig nem született még meg a hepatitis kezelésére szolgáló, holisztikus, általánosan elfogadott “bizonyítékon alapuló” terápiás koncepció. Bizonyos építőelemeit azonban már megalapozták különféle vizsgálatok. Ide tartozik többek közölt a fitoterápia, a homeopátia, az ózonterápia és a mikrotápanyagokkal végzett kezelés.

A sikeres terápia abszolút előfeltétele, hogy a beteg következetesen kikapcsoljon az életéből mindenfajta táplálkozási és környezeti mérget és élvezeti szert, legfőképpen az alkoholt.

A máriatövis gátolja a vírus szaporodását

A hepatitis kezelésének legfontosabb gyógynövénye a máriatövis (Silybum marianum). A terápiában a növény gyümölcseit használják, ezek tartalmazzák a szilimarin nevű hatóanyagot. 

Az újabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a szilimarin a krónikus hepatitis C-ben szenvedő pácienseknél is egyértelműen antivirális hatású.
A máriatövis-kivonat főként azoknál a betegeknél fékezheti lényegesen a vírus szaporodását, akiknél az interferonos-vírusellenes kezelés nem hoz kielégítő eredményt. 

Hasonlóképpen megnövelte a májzsugorban szenvedő betegek átlagos túlélési rátáját is. A vizsgálatok azt is mutatták, hogy a máriatövis-kivonattal végzett intravénás infúziós terápia hatékonyabb a szájon át szedett változatnál.

A szilimarin stabilizálja a májsejtek hártyáját és meggyorsítja a megzavart anyagcsere normalizálódásátilletve számos szabadgyökkel reakcióba lép.
A szabadgyökök különösen agresszív molekulák, amelyek oxidációs folyamatokon át károsítják az egyébként ép sejteket és szerveket. A szilimarin megakadályozza ezeket az oxidációs folyamatokat a májsejtek hártyáján, és védi azokat a helytelen táplálkozás, a dohányzás és a környezeti mérgek révén a szervezetünkbe kerülő szabadgyökök behatolásától. A máriatövist többféle készítmény formájában is alkalmazzák.

805
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]